Consells lingüístics

El recull dels consells lingüístics de La Xarxa de Comunicació Local conté totes les indicacions de llengua que s’han difós des del 2004 i en les diferents etapes en què els Serveis Lingüístics han ofert assessorament i formació a la comunicació local. Aquest document conté consells i recomanacions sobre punts de la llengua catalana que tenen a veure amb l’actualitat informativa. En general, es tracten qüestions relacionades amb l’estil, el vocabulari, la gramàtica, manlleus i fonètica, entre d’altres. També s’hi poden trobar criteris lingüístics corporatius, que són específics de La Xarxa.

Tots els consells han estat motivats per dubtes sobre l’ús de la llengua en el tractament de l’actualitat informativa. Però val a dir que en l’elaboració d’aquest document no només hi han intervingut els Serveis Lingüístics de La Xarxa. Aquest recull és un exemple de proveïment participatiu, ja que en l’elecció de les propostes també hi han fet aportacions periodistes de La Xarxa i de les diferents ràdios i televisions de la xarxa local d’emissores, directors de diferents departaments, tècnics, responsables d’administració, etc.

A totes les persones que hi han col·laborat, els Serveis Lingüístics els agraïm l’aportació feta, que en definitiva, és una mostra del compromís dels professionals de la comunicació local amb la qualitat lingüística i la promoció de la llengua catalana.

Llista de subpàgina


Comments